Foto: SVT

Buss och bil i krock

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan ett på måndagseftermiddagen fick SOS in ett larm om olycka på Storgatan i Umeå.

I korsningen mellan Storgatan och Fabriksgatan i Umeå hade en personbil kört in i sidan på en buss. Räddningstjänsten är på plats och SOS uppger att även två ambulanser larmats till olycksplatsen. Två personer fördes med ambulans till Norrlands Universitetssjukhus.

– Vi har påbörjat losstagning av en person som satt i personbilen och vi tar det säkra före det osäkra, personen är okej men har smärtor i rygg och nacke, säger Alexander Lindström, räddningsledare på plats.

Eftersom personen hade skadekänningar i nacke och rygg valde räddningstjänsten att skära bort taket på personbilen för att på ett säkert sätt kunna lyfta ur den skadade personen.

Många resenärer på bussen

På den krockade bussen befann sig många resenärer enligt SOS och räddningstjänsten berättar att en person i bussen har känt av krocken så pass kraftigt att den tvingats uppsöka sjukvård.

– Bedömningen är att det inte är några allvarliga skador på någon av personerna, säger Alexander Lindström.

Personbilen flyttades från platsen strax efter klockan två, och bussen, som också fick plåtskador, kunde köras bort från platsen. Passagerarna fick kliva på en ny buss och klockan tre var det inte längre några problem med framkomligheten på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.