Foto: Emma Persson

Dagen efter olyckan – Lilleman mår bra

Uppdaterad
Publicerad

Igår eftermiddag rymde hästen Lilleman från sin ägare efter att ha blivit skrämd och hamnade i vattnet där han fastnade och kunde inte ta sig ut. Nu, en dag efter olyckan, mår Lilleman bra och ägaren Emily Stighall är glad över att det gick så bra som det gjorde.

– Vi är helt chockade över hur bra han har tagit det. Han är jättepigg och verkar inte ha ont någonstans. Vi har inte behövt besöka veterinären utan jag har kunnat ta hand om honom själv, säger Emily.

Hela natten har Emily varit i stallet med Lilleman och tagit hand om honom. I två timmar låg han i det iskalla vattnet tills räddningstjänsten kunde få upp honom.

– Han är ju ung och stark så han har tagit det jättebra. Jag har matat honom och mätt temperaturen och han mår jättebra nu.

Slet sig loss och sprang

Det hela började när Emilys sambo Robert var ut och gick med Lilleman. Helt plötsligt, slitar han sig ifrån och börjar springa efter att ha blivit skrämd av någonting. Robert kontaktar Emily som då befann sig på ett hotell för att fira sin kompis födelsedag och berättar att Lilleman hade sprungit ifrån och hamnat i vattnet.

– Jag skulle precis kliva ner i bubbelpoolen när Robert ringde mig. Alla vi som var på hotellet tog på oss kläderna och åkte ner för att se vad som hade hänt.

Med festklänningen sprang hon ner i vattnet tillsammans med sin sambo och försökte få upp Lilleman. Men det blev inte riktigt som dom hade hoppats på.

– Han hade fastnat i leran och det slutade med att vi också fastnade och sjönk lite. Det var som kvicksand för honom, han var både utmattad och nedkyld och hade inga krafter kvar så han bara låg där.

Han är pigg och glad

Men med hjälp av räddningstjänsten och de andra personerna som befann sig på plats fick de till slut upp Lilleman som nu, dagen efter olyckan, mår bra.

– Han har fått sig lite morötter och kungen av Danmark som är hans favoritgodis och är på gott humör just nu, säger Emily.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.