Arkivbild. Foto: TT

Dalen förlorade trots stark inledning

Inför dagens match i Umeå Energi Arena låg gästande Endre IF sex poäng före Dalen med lika många matcher spelade. Men Dalen visade ett tufft motstånd och till en början blev det en jämn kamp.

I senaste matchen mot FBC Uppsala vann IBK Dalen med 4-5 efter förlängning, efter att ha legat under med 4-1. Dalen tog med sig mycket av den energin och spelarglädjen till dagens match mot Endre.

– Det kommer att bli viktigt att vi fortsätter sätta försvaret bra och sliter hårt för varandra. Även att vi fortsätter ha samma energi på bänken och planen som vi haft i de senaste matcherna, sa Dalens Caroline Stattin på lagets hemsida inför matchen.

Jämn inledning av matchen

Bortalaget tog ledningen efter 17 spelade minuter, men bara en minut senare kvitterade Dalens Sandra Törnqvist. Innan första perioden var slut hade bortalaget hunnit återta ledningen och det stod 1-2 inför andra perioden.

Det blev en stark start för hemmalaget i andra perioden när Amanda Öhman kvitterade efter två spelade minuter och Elsa Frisk utökade hemmalagets ledning ytterligare två minuter senare. Men Endre gav inte upp och kunde kort därefter kvittera till 3-3.

Drog ifrån i sista perioden

Tredje perioden inledde bortalaget med att dra ifrån då de gjorde både 3-4 och 3-5. Dalen lyckades göra ett till mål i matchen efter straff av Isabell Larsson, men det hjälpte inte. Innan matchen var slut hade bortalaget gjort ytterligare två mål och matchen slutade 4-7.