Arkivbild. Foto: Jessica Gow / TT

Dalen förlorade trots stark inledning

Publicerad

IBK Dalen inledde onsdagens match mot Sirius starkt. Men trots att de tidigt in i första perioden tog ledning slutade matchen med storförlust.

– Vi ska se till att vara giriga om våra chanser redan i första perioden, sa Dalens tränare Jonatan Brolin på lagets hemsida inför matchen.

Matchen började bra för Dalen då de redan tre minuter in i matchen tog ledningen med 0-1 efter mål av Ketil Kronberg. Men sedan gick det allt annat än Umeålagets väg. Sirius kvitterade och innan första perioden var slut hade de vänt och tagit ledningen med 3-1.

Sirius låg inför matchen fyra poäng efter Dalen i tabellen, men det var ingenting som speglade kvällens match. Andra perioden fortsatte till hemmalagets fördel, där de utökade sin ledning till 5-1. I tredje perioden kunde Dalen reducera efter mål av Jonas Svahn, men det hjälpte föga. Sirius gjorde kort därefter ytterligare ett mål och innan slutsignalen ljöd hade de gjort inte mindre än sex mål mot Dalens två.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.