Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: SVT

Dalen vann historiskt derby

Uppdaterad
Publicerad

För första gången någonsin möttes Team Thorengruppen och IBK Dalen i svenska superligan på onsdagskvällen. En match som Dalen snabbt tog övertaget i och ohotat vann.

Hela 1.762 personer befann sig på läktaren när Umeåderbyt gick av stapeln i Umeå Energi Arena. Trots otaliga skott på mål hade det annars så målfrejdiga laget Thorengruppen svårt att få in bollarna i buren. Mycket tack vare en stabil målvaktsinsats och bra försvarsarbete från Dalens sida.

Matchen innehöll många avblåsningar och totalt åtta utvisningar, fyra för vardera lagen. Anmärkningsvärt var att domaren utdömde tre straffar under matchen, två till Dalens fördel och en till Thorengruppen. Samtliga straffar slutade med missar.

Matchen slutade med en överlägsen vinst för Dalen där resultatet blev 0-5. I och med det klättrar Dalen upp till en tredje plats i SSL-tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.