Foto: SVT

Därför har skidliftarna stängts i Tärnaby

Uppdaterad
Publicerad

Liftarna i Ingemarbacken i Tärnaby kommer från och med i dag och fram till första veckan i februari att vara stängda på vardagarna. Anledningen till liftstoppen är att man vill spara pengar.

Under tisdagen har skidklubben Tärna IK Fjällvinden gått ut med information om att skidklubben ställer in all sin träning och skidskola på Ingemarbacken i Tärnaby. De är en av verksamheterna som drabbas av förändringarna i backen.

”Vi hade en lösning”

Hans Bromée, ägare och VD för Tärnaby Alpint, säger till SVT Nyheter Västerbotten att förändringarna beror på att man nu vill spara pengar och därför väljer att stänga liften under vardagarna.

– Det är inget unikt för en skidanläggning att dra ner på öppettider under lågsäsong. Vi hade en finansieringslösning för skolorna och klubbarna som har sin verksamhet där, men den har hamnat i baklås på grund av konflikter i Tärnabys näringsförening. Det är olyckligt att de här verksamheterna drabbas av det här.

Hur länge kommer liftarna vara stängda?

– De är ju bara stängda måndag till torsdag. Fredag, lördag och söndag är de igång. Så kommer det att vara fram till vecka sju, sedan hoppas vi att vi hittar en lösning, säger Hans Bromée och fortsätter:

– Vi har en bra dialog med skolorna som förstår problemet. Vi hoppas att vi i morgon kommer fram till en lösning för det är trots allt skolorna som drabbas hårdast av det, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.