David hyllar Skellefteå efter sändningen

Uppdaterad
Publicerad

David Lindgren hyllar stämningen i arenan. Och nu ska kommunen utvärdera vad mellofesten varit värd.

Produktionen lämnade staden under natten och artisterna hotellet vid tiotiden. Programledare David Lindgren tycker att det har varit en kanonvecka på hemmaplan för honom i Skellefteå.

– Kanonväder och väldigt bra stämning i arenan i går, säger han och gör tummen upp.

Melodifestivalen i Skellefteå

Med David Lindgren som programledare var det en hel del Skellefteå i tv-rutan. En skelleftehyllning inledde till exempel programmet.

Men det fanns de som reagerade. Son Expressens Niklas Svensson med en tweet. ”Okej, jag har inget mot Skellefteå, men nu räcker det!”

– Folk tycker så mycket, jag bryr mig inte, säger David Lindgren och skrattar.

Under natten har största delen av SVT:s stora produktion plockats ihop av en 270 man stor arbetsstyrka. Målet var att klockan 6 på morgonen skulle det vara klart att dra vidare mot andra chans i Linköping. Artister och programledare fick en smula sovmorgon efter gårdagens festligheter.

Vid tiotiden lämnade bussarna hotellet mot flygplatsen.

– Allt blir nytt för oss som programledare igen. Mycket jobb för oss i veckan, säger David Lindgren och sätter sig på bussen.

Mycket Skellefteå på bästa sändningstid

Skellefteå kommun kommer att utvärdera hur melodifestivaldagarna fungerat. Dryga två miljoner kronor har kommunen satsat på festen.

Utvärderingen som görs av Live-nation ska vara klar i mitten av april. Men helt klart var det en hel de Skellefteå i tv på bästa sändningstid.

Även med kommunens Skellefteå-logga som syntes i rutan.

– Vi har jobbat hårt för att det ska vara så. Det har verkligen varit populärt bland publiken också. Plus att Davids insats varit magisk för Skellefteå, säger kommunens marknadschef Helena Renström.

Men det är inte bara i själva Arenan som festligheterna pågått. I Stadsparken samlades 2 500 barn med föräldrar för att se SVT:s Bollibompadrake under helgen.

– Vi har försökt få ut aktiviteter så att det inte bara blir en fest för de som har biljett till Arenan, , säger Helena Renström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen i Skellefteå

Mer i ämnet