Foto: Fredrik Sandberg/TT

Här är Skellefteås motstånd i premiären

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll spelar Skellefteå AIK sin första tävlingsmatch för säsongen när laget kliver in i årets upplaga av CHL. Skellefteå lottades in i grupp N tillsammans med Kalpa Kuopio från Finland och kvällens motståndare Vienna Capitals från Österrike.

Vienna tog sig till kvartsfinal i den inhemska Österrikiska ishockeyligan (EBEL) och till en sextondelsfinal i CHL där man fick se sig besegrade av tjeckiska HC Litvinov.

Flera bekanta spelare

På forwardsidan finns lite fler Sverige-bekantingar med bland annat Kelsey Tessier som så sent som förra året representerade länsrivalen Björklöven efter en kortare sejour med Rögle i SHL. En som dock säkert många känner igen är Riley Holzapfel som så sent som förra säsongen representerade Karlskrona och dessförinnan HV71 under två säsonger.

– Med Skellefteå så får vi en upptakt med en attraktiv men också en extremt svår motståndare. Matchen imorgon kommer att bli en stor utmaning. Men vi kommer inte att stelna av respekt för motståndaren, säger huvudtränare Serge Aubin till klubbens hemsida.

Matchen spelas i Wien, Österrike och sänds i SVT Play. Sändningen startar 19:25.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.