Foto: Privat

Lyckselefamilj i skottdrama på Cypern

Uppdaterad
Publicerad

Fyra människor har dödats sedan en man öppnat eld på en restaurang på turistorten Ayia Napa i Cypern under torsdagen. Lyckselefamiljen Wingerli befann sig bara ett par 100 meter från dramatiken, på en annan restaurang.

Benny och Veronica Wingerli befann sig tillsammans med sonen Adrian på en restaurang på semesterorten Ayia Napa i Cypern under torsdagskvällen. Det var sista kvällen på semestern och de planerade att äta och sedan gå tillbaka till hotellet för att vila, men när de beställt mat började flera polisbilar rulla in på gatan. Då förstod de att något inte stod rätt till.

– Vi hörde inte själva skotten, men de började spärra av gatan och butiker stängde efter vägen. Vi såg att restaurangpersonalen tisslade om det som hänt, men berättade inget för oss gäster, säger Benny Wingerli.

Valde att gå hem

När familjen tillslut förstod att något hänt valde de att lämna restaurangen och gå.

– Det kändes obehagligt och vi trodde först att det var ett terrordåd. Taxichauffören berättade att det skett någon sorts uppgörelse inne på den andra restaurangen, säger han.

Attackerade affärsman

Uppgifterna går isär, men enligt Cyprus Mail ska attacken ha varit riktad mot en lokal affärsman, som uppges finnas bland de döda, skriver TT. Gärningsmannen ska ha gått fram till affärsmannen och öppnat eld. En annan polis som var ledig, men som befann sig på restaurangen, besvarade skotten och sköt ihjäl en av angriparna, identifierad som en 41-årig alban. Polismannen blev själv svårt skottskadad.

– Man börjar alltid tänka när sånt här händer, vi hade lika gärna kunnat gå till den restaurangen för att äta. Det känns olustigt, säger Benny.

Skönt att åka hem

Under kvällen åker famljen tillbaka till Sverige.

– Det var många poliser ute under natten och vi har känt en viss oro, det känns skönt att vi snart är påväg hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.