Foto: TT

Döms för sexuellt ofredande mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En 60-årig man döms vid Lycksele tingsrätt för sexuellt ofredande mot två barn efter att ha skickat ett flertal sms med sexuella anspelningar.

Det var i maj i år som mannen skickade ett flertal sms med tydlig sexuell innebörd till en 9-åring och en 12-åring. Av domen framgår det att han till 9-åringen skickade ett sms med texten ”Vill du komma hem till mig i kväll så att jag får kela med dig? Vill du?” följt av ett annat med texten ”Kan du älska med mig, jag vill älska med dig, kom hit så att jag får göra det skönt för dig”. 

Senare samma dag skickades ytterligare sms med än tydligare sexuellt innehåll, sms som 9-åringen aldrig tog del av då föräldrarna tagit hand om telefonen efter att 9-åringen visat upp de tidigare meddelanden som 60-åringen skickat. Enligt domen kom det i förhör fram att 9-åringen sagt att det varit hemskt och äckligt att få smsen.

Ofredade 12-åring sexuellt

Samma dag skickade 60-åringen ett flertal sms till en 12-åring, med tydliga sexuella anspelningar där texten bland annat löd: ”Jag måste fråga dig om du vill älska med mig”.

Döms i tingsrätten

60-åringen har berättat att han inte minns att han skickat smsen, men att han drack några öl den dagen och enligt egen utsago var salongsberusad. Efter ett yttrande från Frivården framgår det att mannen under flera år haft ett allvarligt alkoholmissbruk och samhällstjänst anses inte vara lämpligt då mannen inte vill förändra sina alkoholvanor. 60-åringen döms därför till skyddstillsyn och att betala 3.000 kronor i böter. Han ska också betala 9.400 kronor i skadestånd till 9-åringen och 7.000 kronor i skadestånd till 12-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.