Studion fyller 50 år idag. Foto: SVT.

Skellefteå Filmstudio fyller halvt sekel

Uppdaterad
Publicerad

Idag är det stor fest och födelsedag på Nordanåteatern i Skellefteå. Skellefteå Filmstudio fyller ett halvt sekel och firar med ett späckat program.

Förberedelserna inför födelsedagen har varit stora.

– Vi har fått ihop det mesta nu, och vi har sett fram emot den här dagen, säger Maria Forsmarker ordförande i Skellefteå Filmstudio.

Vad är det ni firar?

Vi firar att Skellefteå Filmstudio fyller 50 år, den startade 1966 och då fanns det totalt 20 filmstudios i Sverige och i Skellefteå fanns 3, så vi har stolta traditioner, säger Maria Forsmarker ordförande i Skellefteå filmstudio.

Under dagen kommer man att fira med ett späckat filmprogram med allt från Svensk musikalfilm till filmquiz. Kvällen avslutas med filmvisning efter ett samtal om Skellefteå Filmstudios historia och idé med Stig Forssell kulturstipendiat 2016 och Tomas Hultman styreleseledamot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.