Fjärde raka hemmasegern för Björklöven

Förra gången de möttes tog Björklöven en tvåmålsledning – som Oskarshamns sedan vände och vann med 3-2. När de nu under fredagskvällen möttes i T3 Center blev det ännu en jämn match, men denna gång visade Björklöven vart skåpet skulle stå.

Inför matchen låg Oskarshamn fyra poäng före Björklöven i tabellen, men Umeålaget bjöd på ett tufft motstånd och visade vem det var som hade hemmais.

Björklöven tog ledningen efter drygt 15 minuter spelade genom mål av Stefan Öhman. Kvitteringen kom när 19:09 minuter av första perioden var spelade genom mål av Oskarshamns Manuel Ågren. Men det skulle bara dröja 30 sekunder innan Lukas Ekeståhl Jonsson satte 2-1-målet och hemmalaget ledde inför andra perioden.

Kvittering i andra

Det hann bara gå två minuter av andra perioden innan kvitteringen från Oskarshamn kom efter mål av Tobias Ekberg. Men det var ändå hemmalaget som var i ledning när andra periodens slutsignal ljöd, det efter att Christian Bull satt ett 3-2-mål i spelminut 34.

Avgjorde i öppen kasse

Det rasslade in mål även i tredje perioden. Bortalaget kvitterade efter tre spelade minuter genom mål av Victor Löfstedt, men det dröjde inte länge innan Björklöven återtog ledningen. Sju minuter in i tredje perioden gjorde Jacob Andersson 4-3-målet. Avgörandet kom sedan när Marcus Jonsson satte 5-3 i öppen kasse.

Fjärde raka efter en fjärdedel

En fjärdedel av hockeyallsvenskan är nu spelad och Björklöven har vunnit fem av de senaste sju matcherna. Det här var den fjärde raka hemmasegern för Björklövens del.

Mattias Granlund var tillbaka i spel efter sin skada och mötte sitt forna klubblag.

– Jag ska in och ge energi åt laget, sa Granlund på lagets hemsida inför matchen.