Foto: SVT

Fler flyglinjer till Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt flygbolag kommer börja trafikera sträckan Skellefteå-Stockholm från och med mars nästa år.

Det är Norwegian som komma öppna en ny linje mellan Skellefteå och Stockholm.

– Framförallt så behöver vi fler avgångar. Det här är en jätteviktig del av näringslivet. Vi har haft diskussioner med näringslivet, och det här har varit en av huvudpunkterna; fler avgångar och möjligheter att ta sig ut i vida världen, säger Kristina Sundin Jonsson, kommunchef i Skellefteå.

”En investering som är värd jättemycket”

Tre gånger dagligen kommer sträckan trafikeras, och flygningarna kommer börja den 26 mars nästa år. Totalt kommer det bli 850 avgångar under hela 2017.

– Om än med all globalisering som pågår, så är detta en jätteviktig sak. Det här är en investering som är värd jättemycket, säger Kristina Sundin Jonsson.

Vill ta tillbaka passagerare som flytt

Det är första gången sedan 2011 som två olika inrikesflygsbolag trafikerar sträckan samtidigt.

– Vi ser det som ett sätt att ta tillbaka de passagerare som valt att flyga till Stockholm från Umeå eller Luleå där priserna varit lägre, säger Robert Lindberg, flygplatschef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.