Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är hemskt” – se några Umeåbor berätta om hur de känner efter överfallet på Ersboda. Foto: Stefan Brännström / SVT.

Flicka överfallen på Ersboda i Umeå – utreds som ofredande

Uppdaterad
Publicerad

En minderårig flicka ska ha blivit knuffad och överfallen utomhus av okända yngre män på Ersboda i Umeå under måndagskvällen. Polis utreder händelsen som ofredande.

– Det är ett högst allvarligt brott. Vi utreder vad som hänt, säger Anna Oskarsson-Larsson, som är chef för polisens ungdomsgrupp.

Under måndagskvällen beordrades polis till Västra Ersboda efter uppgifter om att en minderårig flicka blivit påhoppad utomhus av flera yngre män.

– Det handlar om fyra okända gärningspersoner, som har knuffat ner flickan så att hon har ramlat. Jag vill inte säga mer innan hon är hörd, säger Anna Oskarsson-Larsson, chef för polisens ungdomsgrupp.

Sprang hem på egen hand

Flickan ska efter händelsen ha tagit sig upp på egen hand och sprungit hem. Hon behövde inte uppsöka sjukvård.

Det har inte gjorts några avspärrningar i området och det finns inte heller några uppgifter om beslag. Ännu finns ingen misstänkt gripen.

Polis är intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha sett något i området under kvällen.

– Det hände kring 18:40, många passerar och rör sig till och från jobb och träning den tiden, säger polisen Anna Oskarsson-Larsson.

Polisen: ”Högst allvarligt”

Händelsen utreds som ofredande. Anna Oskarsson-Larsson understryker att allmänhet inte behöver känna oro.

– Det är ett högst allvarligt brott. Vi utreder vad som hänt, säger hon.

Tipsa polisen

Ring och tipsa på 114 14. Du kommer till ett talsvar. Säg ”tips” för att komma vidare. Det går också bra att tipsa via polisens webbformulär.

Källa: Polisen.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.