Foto: Håkan Jonsson

Midnattsolscupen lockade stor publik

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen gick folkracetävlingen Midnattsolscupen av stapeln i Åsele och Vilhelmina. – Det var ett lyckat arrangemang med fruktansvärt mycket folk, säger Olle Gavelin, en av arrangörerna.

Igår avgjordes Midnattsolscupen i Vilhelmina. Folkracetävlingen pågick under två dagar och arrangeras av Södra Lappmarkens MK och Åsele MS.

Under de båda dagarna var det totalt 114 startande i de olika klasserna junior, dam, herr och veteran.

– De kom från i princip hela Sverige. Från Piteå i norr till Uppsalatrakten i söder, säger Olle Gavelin, ordförande i Södra Lappmarkens MK.

Han uppskattar att det var runt 250 åskådare per dag.

– Det var ett lyckat arrangemang med fruktansvärt mycket folk. Totalt med förare, funktionärer och anhöriga var det närmare 7-800 personer på plats varje dag, säger Gavelin.

– Det var bra väder, förutom ett monsunregn i Åsele på midsommaraftonen, säger Gavelin.

Efter tävlingen såldes bilarna på anbud, och det kom in 555 bud på 61 av bilarna.

Bland de tävlande lottades också en startklar folkracebil ut. Det var Simon Ylander från Hammerdal MK i Nordjämtland som vann den.

Segrare Midnattsolscupen 2016

Junior: Natalie Ylander, MK Nordjämten

Dam: Jennika Jennerfors, Robertsfors MS

Herr: Joel Olsson, SMK Söderhamn

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.