Genrebild. Foto: TT

Föll handlöst tre meter – bröt lårbenshalsen

Publicerad

I mitten av februari inträffade en arbetsplatsolycka i Nordmaling som slutade med att en anställd bröt lårbenshalsen. Två veckor senare anmäldes olyckan och nu kräver Arbetsmiljöverket att företaget där mannen arbetar gör en utredning.

Det var i mitten av februari som den anställde skulle hämta verktyg i ett pallställ som olyckan inträffade. Mannen sökte efter en stege eller truck för att kunna ta sig upp och hämta delarna men när han inte hittade något av de valde han att klättra upp i pallstället.

Föll till marken och bröt lårbenshalsen

Väl uppe i pallstället befann sig mannen cirka tre meter upp och när han på vägen ned tog grepp i en pallkrage lossnade den och han föll då baklänges och landade på höger höft på betonggolvet. I samband med fallet bröt han lårbenshalsen i den högra höften.

Olyckan anmäldes sedan två veckor senare och nu kräver Arbetsmiljöverket att mannens arbetsgivare gör en utredning där företaget ska framställa vilka åtgärder som ska vidtas för att liknande händelser inte ska inträffa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.