För- och grundskolan ska spara 40 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

För- och grundskolenämnden i Umeå ger skoldirektören i uppdrag att genomföra en effektivisering . Mellan 30 och 40 miljoner ska sparas under nästa år.

Under 2016 får För- och grundskolenämnden ett tillskott i budget på 66,3 miljoner kronor. Detta för ökat antal barn och elever i verksamheten, samt tillkommande hyror och kostnadsökningar i form av ökade löner.

– Det här är en del av budgetprocessen som fortsätter i höst. Vi behöver underlag så att vi kan fatta långsiktiga beslut om prioriteringar och ambitionsnivåer, säger Moa Brydsten (S), ordförande i för- och grundskolenämnden, i ett pressmeddelande.

Nämnden behöver under hösten besluta om åtgärder som effektiviserar verksamheten motsvarande 30-40 miljoner kronor nästa år. Dessutom ska investeringsbudgeten minska med totalt 90 miljoner under åren 2016-2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.