Foto: SVT.

Författaren: Uppgiften ska ses över

Uppdaterad
Publicerad

Efter SVT:s avslöjande om det så kallade självmordsbrevet i Skellefteå har Skolinspektionen blivit inblandad. Nu uttalar sig en av lärobokens medförfattare – och uppgiften kommer att ses över.

Under onsdagen publicerade SVT Nyheter Västerbotten ett inslag om hur elever i årskurs 7 fick i uppgift att författa ett självmordsbrev. Flera föräldrar till barnen blev upprörda och Skolinspektionen har också kopplats in i ärendet.

Nu uttalar sig Petra Andersson, en av medförfattarna till läroboken.

– Det är klart att man blir ledsen. Jag kan förstå när jag läser det med deras ögon att dom uppfattar det så, men det var aldrig vår intension. Tvärtom, säger hon.

Kommer ni att åtgärda detta på något sätt?

– Nu är det så att lärarhandledningen inte är tryckt än. Vi kommer förstås att lägga in ett förtydligande kring den här uppgiften så att det förhoppningsvis inte blir såhär för någon annan klass.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.