Joakim Fagervalls första match i Björlövens bås slutade med förlust. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Förlust för Björklövens nye tränare

Uppdaterad
Publicerad

Björklövens senaste tränarbyte gav ingen snabb effekt.

Sportchefen Joakim Fagervall tog plats i båset och fick se sitt lag förlora för femte matchen i rad, 3–5 mot allsvenska serieledaren Mora som tog sin tionde raka seger.

Fagervall blev lagets tredje tränare för säsongen sedan Markus Åkerblom sparkats tidigare i veckan. Säsongens första tränaroffer i klubben blev Tommy Jonsson som kickades i september.

Sex man på isen

Björklöven hade seriesuveränen på gaffeln, men drog på sig ett lagstraff på grund av för många spelare på isen med drygt tre minuter kvar. Pierre Engvall pangade in 4–3 i det numerära överläget efter 17.13 och Mathias Bromé satte 5–3 i tom bur.

Samtidigt vann Västerås bottenmötet över Södertälje med 2–1 och närmade sig Björklöven som ligger precis ovanför kvalstrecket. Det skiljer bara en poäng mellan lagen som möts i Västerås på onsdag.

Mora kan ställa in sig på allsvensk final, i nuläget mot Karlskoga, då laget har hela 16 poängs marginal ned till finalstrecket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.