Från sjuksängen till guldet

Uppdaterad
Publicerad

Emelie Stenman och hästen Maja 757 vann i helgen Norrlandsmästerskapen i hoppning. En rejäl bragd, med tanke på att Emelie i praktiken kom direkt från sjuksängen till tävlingarna.

När Norrlandsmästerskapen i helgen avgjordes i Vännäs var en av de stora vinnarna Umeå RF:s Emelie Stenman. Inte nog med att hon vann Norrlandsmästerskapen, hon var också felfri i 1,40-hoppningen, vilket kvalificerar henne till 1,50-hoppning. Hon är självklart väldigt nöjd, inte minst med hästen Maja 757, som hon kallar Super-Maja.

– Det stämde jättebra, jag var fokuserad och hade hästen med mig. Maja slog inte i en bom på hela helgen, säger Emelie Stenman.

Kom från sjuksängen

Dagarna innan mästerskapet var det osäkert om hon ens skulle komma till start. Hon låg på sjukhus med svåra magsmärtor och fick smärtstillande via dropp, men trots svåra smärtor lämnade hon sjukhuset och tävlade ändå.

– När jag skulle gå in med Maja på fredag kändes det som att jag skulle svimma.

Siktar på SM

Emelie har fortfarande magsmärtor och läkarna vill operera, men Emelie vill vänta tills säsongen är över. Nästa större tävling är Umeå Grand Prix i september. Och att hon kvalificerade sig till 1,50-hoppning under Norrlandsmästerskapen gör att hon nu siktar på att ta ännu ett steg mot eliten.

– Jag skulle vilja rida SM nästa år.

Se avgörande omhoppningen från söndagens final i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.