Fredrik Jacobsson, till vänster, befinner sig tillsammans med kompisen Lars Sandström, till höger, i Las Vegas. Foto: Privat/TT

Fredrik från Vännäs: ”Vi hörde skott”

Uppdaterad
Publicerad

En eller flera skyttar har öppnat eld mot en musikfestival och på ett hotell i Las Vegas. Enligt sjukhuskällor har flera personer dött och skadats. Mitt i tumultet befinner sig Fredrik Jacobsson från Vännäs, utanför Umeå.

Flera personer har dödats efter att en eller flera skyttar öppnat eld mot en musikfestival och på ett hotell i Las Vegas. Fredrik Jacobsson från Hällfors är just nu på semester med en kompis i USA och befinner sig i Las Vegas.

– Vi var ute och festade, vi var på krogar, sen helt plötsligt kom detta från ingenstans. Det är tur att vi var en bit bort ifrån eftersom många är skadade. Vi har haft väldigt tur hittills, berättar han.

Masskjutningen i Las Vegas

”Folk sprang runt i panik”

Fredrik berättar att det är ett stort polispådrag med tusentals poliser som är beväpnade med automatvapen. Han berättar att han och hans kompis helt plötsligt hörde skott och vad de uppfattade som explosioner.

– Vi hörde skott och bomber, och insatspolis agerar väldigt hårt. Först gick vi långsamt undan, folk sprang runt i panik men till slut blir man lite paranoid eftersom vi stod helt öppet. Polis skrek att vi skulle undan och vi har blivit uppskickade i en skyskrapa, berättar han.

Polisen skrek: ”Get the fuck out of the street!”

För stunden befinner de sig på vad Fredrik beskriver som en strategisk plats någon våning upp i skyskrapan där de har god sikt i fall att något skulle hända. Lokal tid i Las Vegas är strax efter midnatt och det var en stund sedan de var i kontakt med polis.

– Det sista jag hörde av polisen var att de skrek ”get the fuck out of the street!”. Det är bra att de får bort folk från gatan, sen dess har vi inte hört något. Det är fruktansvärt stora ytor både inomhus och utomhus och det tar säkert hela natten för polisen.

Familjen oroade

Fredrik berättar att både han och hans kompis har is i magen. Han har haft möjligheten att ha kortare kontakt med familjen hemma i Sverige

– Min syster ringde och var panikslagen. Det var precis då polisen utrymde gatan. Det sista hon hörde var nog när polisen skrek. Man är ju lite chockad, vi är inte så nervös av oss men det är klart en konstig situation att befinna sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Masskjutningen i Las Vegas

Mer i ämnet