Pressbild på hur det nya huset kan komma att se ut. Foto: City Fastigheter i Lycksele

Frustration över höghuset: ”Måste komma till skott”

Publicerad

Inget köpeavtal har skrivits på vad gäller bostadsrätterna i det planerade höghuset i kvarteret Köpmannen i Lycksele – trots marknadsföring på bland annat sociala medier. Nu bjuder bostadsbolaget till informationsmöte för att locka fler Lyckselebor.

– Vi måste komma till skott, säger John-Gunnar Jönsson som är ordförande.

I över 25 år har planerna på ett höghus och galleria i centrala Lycksele funnits. Nu är galleriadelen skrotad, men företaget City Fastigheter i Lycksele AB vill nu skynda på processen vad gäller bostadsrätterna. För att bygget ska bli av krävs det att man säljer 70 procent av bostäderna i förväg.

Enligt John-Gunnar Jönsson som är ordförande för bolaget så är intresset stort, men inga avtal är påskrivna.

Kvarteret Köpmannen i Lycksele

– Jag är inte orolig – men frustrerad. Hur länge ska det här fina kvarteret stå obebyggt? Vi måste komma till skott, säger John-Gunnar Jönsson.

Håller informationsmöte

Han vill se en byggstart till våren, men då krävs det att försäljningen av bostäderna blir helt klar i vinter. Därför bjuds Lyckseleborna in till informationsmöte i november då man kan ställa frågor, bland annat till arkitekten Gert Wingårdh.

Det är fortfarande inte klart om höghuset på kvarteret Köpmannen blir 8, 12 eller 16 våningar högt – höjden beror på hur många köpare man lyckas få fram.

– Vi gör ett omtag nu. Vi måste ha fler intressenter. Det är nu eller aldrig! säger John-Gunnar Jönsson.

Höghuset i Lycksele

De 68 bostadsrätterna kommer att kosta från 900 000 kronor för en etta upp till 3,5 miljoner kronor för en fyra.  Månadsavgifterna kommer att ligga på mellan 2 600 och 5 700 kronor.

Källa: City Fastigheter i Lycksele AB

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvarteret Köpmannen i Lycksele

Mer i ämnet