Foto: TT

Glada miner när flygvärden pratar Skelleftemål

Uppdaterad
Publicerad

Passagerarna på flyget mot Stockholm fick sig ett gemytligt avbrott i den rutinmässiga säkerhetgenomgången på planet från Skellefteå på fredagsmorgonen. Flygvärden drog hela valsen på brett Skelleftemål.

Den helt vanliga säkerhetsgenomgånget på morgonflyget från Skellefteå till Stockholm på fredagen har blivit något av en succé i sociala medier. Anledningen: flygvärden drar hela talet på brett Skelleftemål med en hel del dialektala begrepp.

– Det möttes av många muntra miner, säger SVT:s reporter Patrik Samuelsson som själv befann sig på planet och spelade in nästan hela genomgången.

Läck också: Flygvärden: Jag ville göra något roligt

Säkerhetsgenomgången på den breda dialekten möttes av applåder och har nu uppmärksammats av flera som befann sig på planet, bland annat hockeyexperten Sanny Lindström, som reste från Skellefteå efter att ha bevakat Skellefteå AIKs match mot Luleå.

Han valde att både filma och twittra om händelsen.

”Lämnar Skellefteå med ett leende på läpparna”, skriver han på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.