Genrebild Foto: Henrik Montgomery/TT

Goda resultat för Nordmalings äldreomsorg

Publicerad

Nordmalings kommun får fortsatt goda betyg för kommunens äldreomsorg enligt Sveriges kommuner och landstings undersökning Öppna jämförelser. Kommunen fortsätter att ha ett bra resultat i jämförelse med resten av Sverige.

Undersökningen utgår bland annat från Socialstyrelsens stora brukarundersökning som ställer frågor till brukare i alla kommuner.

– Jag är glad att våra brukare uppskattar de insatser som omsorgspersonalen gör och hoppas att vi ytterligare kan utveckla äldreomsorgen i vår kommun, säger Inga-Lill Jonsson, ordförande för sociala utskottet.

”Det är glädjande”

Områden där kommunen sticker ut särskilt positivt handlar om bemötande, förtroende och tillräckligt med tid inom hemtjänsten. Kommunen har under åren satsat på olika utvecklingsprojekt inom äldreomsorgen, exempelvis inom kultur, demensvård och brukarråd.

– Det är glädjande att brukarna ger ett gott betyg för de insatser de får av äldreomsorgen, säger socialchef Ann-Sofie Appelblad. Personalens goda arbete ger ett gott resultat när det gäller kvalitet i vård- och omsorgsinsatser till brukarna.

Öppna jämförelser

Rapporten tas fram av SKL utifrån ett antal olika mätmaterial exempelvis olika kvalitetsregister, inrapporterad statistik och Socialstyrelsens stora brukarundersökning. Uppgifterna kommer bland annat från nationella kvalitetsregister, nationella register och nationella enkätundersökningar – exempelvis Socialstyrelsens stora brukarundersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.