Joel Salo, jordgubbsodlare. Foto: SVT.

Här har jordgubbssäsongen just börjat

Uppdaterad
Publicerad

I Stockholm har självplocksjordgubbarna redan tagit slut – men i Västerbotten har säsongen bara börjat. Byn Skråmträsk utanför Skellefteå är känt för sina gubbar och odlarna konstaterar att det finns gott om dem i år.

– Ja, i år är det faktiskt mer bär än vad vi hade väntat oss och det gynnar ju alla inblandade, konstaterar Joel Salo, jordgubbsodlare.

Han tror att det delvis kan bero på att det varit en regnperiod vilket gynnat karten att bli större och bättre.

”Får känna sig lite stolt”

– Det är trevligt att jobba när man ser resultat och särskilt när det blir en sådan här sommar där inte regnet spolierar skörden. Det är kul när det lyckas hela vägen, då får man känna sig lite stolt, säger Joel Salo som i år ändå har ovanligt lite jordgubbsmarker igång.

”Hoppas investera mer nästa år”

Verksamheten har gått på sparlåga under några år men bland annat tack vare den här sommaren hoppas han kunna investera lite mer till nästa år.

– Som det ser ut just nu räcker det nog knappast endast till skellefteborna, säger han och flinar lite.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.