Foto: SVT

Grova misshandeln i Umeå: Man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan misshandles en 20-åring svårt på Ersboda i Umeå. Nu har polisen gripit och anhållit en man misstänkt för grov misshandel.

Det var i tisdagskväll förra veckan som en man i 20-årsåldern överfölls av någon eller några okända gärningsmän utrustade med någon typ av tillhygge. Offret fick skador i ansiktet och på kroppen och polisen gick ut och vädjade till allmänheten om tips från händelsen.

Nu kan SVT Nyheter Västerbotten berätta att polisen gripit och anhållit en man i 30-års åldern misstänkt för synnerligen grov misshandel. Han är känd av polisen sedan tidigare.

Drog ut tänder med tång

Misshandeln ska ha varit väldigt rå.

– Det här är ingen vanlig misshandel, inte ett snabbt slag och sen slut. Det finns en större problematik och misshandeln har pågått i alla fall i några minuter, säger Olle Andersson.

Enligt Folkbladet fick offret tänder utdragna med en tång.

Ful misshandel

Det är inte vem som helst som utför en sådan här misshandel?

– Det ligger något i det du säger. Det är en väldigt allvarlig, ful misshandel. Offret har skador i huvudet och på kroppen, men jag vill inte berätta vilket eller vilka tillhyggen som använts, säger Andersson.

Mannen har bara förhörts som hastigast enligt Olle Andersson. Under morgondagen kommer fler förhör att hållas och då kan polisen lämna mer information om händelsen.

Vad har offret och gärningsmannen för koppling?

– Det vill jag inte kommentera innan vi förhört honom.

Misshandeln ägde rum vid 19:30-tiden i området Trattgränd, Måttgränd och Ystarvägen på Ersboda.

– Vi är fortsatt intresserade av iakttagelser från området, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.