Heidi Andersson och Björn Ferry är två av de tidigare utsedda Vildmän som kommer befinna sig i Storuman under helgens marknadsdagar. Foto: SVT

Guldparet mot final i Mästarnas mästare

Uppdaterad
Publicerad

Nu på söndag klockan 20.00 drar finalomgången i Mästarnas mästare igång, kvar bland dom tävlande finns två Storumanbor.

Armbryterskan Heidi Andersson och skidskytten Björn Ferry har hållt sig kvar genom programserien och har nu chansen att vinna hela tävlingen. Nästa söndag avgörs allt. Här kan du se de två filmerna som spelades upp i programmet för att tagga till inför söndagskvällen.

Armbryterskan

Heidi Andersson som kommer ifrån Ensamheten utanför Storuman började tävla i armbrytning efter hon och hennes pappa sett en tävling på TV, vid femton års ålder var hon redan Europamästare. Tre år senare vann hon VM-guld i Tokyo. På väg in mot tävlingen i miljonstaden Tokyo så sa Heidis pappa till henne med stora ögon, ”Vad du än gör, memorera vägen”.

Skidskytten

Björn Ferry även han från Storuman började tävla i skidskytte efter han upptäckt hans talang för skytte i lumpen. Skidåkningen hade han hållit på med sen han lärde sig gå, det var modet att våga kombinera de två som gjorde att hans liv förändrades totalt säger han i klippet från Mästarnas mästare.

Bläddra bland klippen ovan för att se filmen om Björn Ferry!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.