Foto: SVT

”Han är min första kärlek”

Uppdaterad
Publicerad

I dag uppträder Justin Bieber för första gången i Sverige och Bieberhysterin har spridit sig hela vägen till Västerbotten.

De 15-åriga tjejerna Alva Asproth, Julia Saveman, Emma Herou och Arcema Fasil från Umeå är stora fans till Justin Bieber, så kallade Beliebers. Nu när Justin Bieber besöker Sverige för första gången kommer dom äntligen att få se sin idol live.

– Jag har alltid velat se honom, det ska bli spännande, säger Emma Herou från Umeå.

– Nu är det vi som ska stå där och skrika, säger kompisen Arcema Fasil.

Förberedelser

Nu förbereder tjejerna sig för fullt inför helgens koncert. De ska fixa och trycka tröjor, sätta fast nitar på jeansen och plugga in alla låtar.

– Nu har jag typ 24-7 suttit och lyssnat på alla låtar så att jag ska kunna dom, säger Julia Saveman.

Justin Bieber är en 19-årig artist från Kanada. Han slog igenom 2009 och har sen dess fångat många flickhjärtan runt om i världen – även i Västerbotten.

Mer perfekt

– Han har typ allt. Han är liksom lite mer perfekt än alla andra, säger Alva Asproth.

Hur länge varar kärleken?

– Jag tror att jag alltid kommer att gilla honom, men inte att jag går och söker på honom varje dag som jag gör nu, säger Saveman och tillägger:

– Han är ju på något sätt min första kärlek.

– Vi kommer inte vara värsta starstruck. Men vi kommer alltid att vara beliebers, säger Asproth.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.