Hans Lindberg (S), kommunalråd i Umeå Foto: SVT

Hans Lindberg: ”Länken kommer att bli av”

Uppdaterad
Publicerad

Umeås socialdemokratiska kommunalråd Hans Lindberg är inte oroad över Västra länkens framtid. ”Västra länken kommer att bli av”, säger han till SVT.

Torsdagens stora nyhet att bygget av den så kallade Västra länken i Umeå kan stoppas helt oroar inte Umeås kommunalråd Hans Lindberg (S).

– Jag har varit i kontakt med Näringsdepartementet och planen för resten av ringleden runt Umeå ligger kvar som tidigare, säger han.

Västra länken

Moderaterna i Umeå reagerar starkt på nyheten. Men Hans Lindberg säger att han känner sig trygg med beskedet, trots att Trafikverket uppger att flera projekt pausas, eftersom ringleden är till för att minska utsläpp från trafiken.

– Dessutom är projektet redan påbörjat, jag tycker att beskedet från Näringsdepartementet är tydligt. Västra länken kommer att bli av, säger Hans Lindberg (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västra länken

Mer i ämnet