Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här visar ”Skellefteå kommuns mest stressade människa” upp Skellefteå Kraft Arenas omvandling till orienteringshubb Foto: Evelina Dahlberg/SVT

5 000 orienterare intar Skellefteå för att tävla i Tiomila – se förberedelserna: ”Gigantiskt jobb”

Uppdaterad
Publicerad

5 000 orienterare kommer i veckan att inta Skellefteå för att tävla i Tiomila. Det är fullt upp med förberedelserna. Skellefteås ishall ska bland annat byggas om till en orienteringshubb. 

– Möt Skellefteå kommuns mest stressade människa. Det är ett gigantiskt jobb, säger Thomas Norström, arenachef.

För en vecka sedan var det konståkningsshow i Skellefteå Kraft Arena. Nu är isen, sarjen och plexiglaset nedplockat för att göra rum för det största idrottsevenemanget som genomförts i Skellefteå – sett till deltagarantalet – orienteringstävlingen Tiomila.

Omkring 5 000 orienterare kommer delta i nationella orienteringstävlingar under kristihimmelsfärdshelgen. Unikt för just det här året är att växlingar och målgången sker inomhus i Skellefteå Kraft arena, där publik, ledare och lag kommer kunna följa tävlingen från läkarna.

Med bara dagar kvar till tävlingen pågår arbetet med att anpassa isstadion för orientering för fullt.

Följ med arenachefen när han visar arenans omvandling inför tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.