Foto: SVT

Historisk seger för RIG

Uppdaterad
Publicerad

Idag blev de historiska, eleverna från Riksidrottsgymnasiet Innebandy på Dragonskolan i Umeå. De vann matchen mot Skellefteå IBS och blev därmed det första innebandylaget på 22 år som vinner en förbundsserie utan att förlora en enda poäng.

Innebandydamerna i laget RIG Umeå IBF har vunnit samtliga matcher i division ett norra damer. I dag spelades den sista omgången och det blev seger för RIG Umeå med 9-3 mot gästande Skellefteå IBS.

Att göra en ”perfekt säsong” har bara Sjöstad IF mäktat med tidigare, då man 1996/97 vann Div 1 Västra med 14 raka segrar.

– Vi har kämpat hela säsongen så det är kul att det gav belöning, säger lagkapten Moa Svanström.

RIG Umeå IBF är ett lag med enbart elever från Riksidrottsgymnasiet Innebandy på Dragonskolan.

– Vi kommer varje säsong att vara kandidater till att vinna JSM och även serien. Men den här chansen, att vara med om en perfekt säsong, kommer aldrig åter, säger Peter Hörnsten, instruktör i RIG Umeå IBF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.