Foto: Grubbeskolan

Högstadieelever vidare till språkfinal

Publicerad

En skolklass på Grubbeskolans högstadium i Umeå har avancerat vidare i Språkolympiaden. Eleverna har gått vidare till regionfinalen i samtliga språk: engelska, tyska, franska och spanska.

Det är elever från årskurs nio på Grubbeskolan som ska tävla i regionfinalen i Språkolympiaden. Förutom Grubbeskolan kommer fem andra lag från norra Sverige tävla mot varandra den 28 februari i Väven.

– Det är jätteroligt och spännande. Men vi tar en sak i taget och hoppas så klart att det blir våra elever som får fara till Malmö och tävla i riksfinalen, säger Maria Fredriksson, pedagog Grubbeskolan, i ett pressmeddelande.

Förra året gick skolan till riksfinal i engelska där de slutade på andra plats i Sverige, och i år tävlar 19.000 elever.

Syftet med språktävlingen som innefattar elever i högstadie- och gymnasieskolor är att väcka elevers intresse för språk och uppmuntra till fortsatta språkstudier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.