Foto: TT/SVT

”I kväll knyter vi ihop säcken och slår ut Frölunda”

Uppdaterad
Publicerad

Förra året slog Frölunda ut Skellefteå AIK i SM-finalen och tog hem titeln som svenska mästare. Om Skellefteå vinner kvällens match så har de slagit ut Frölunda ur slutspelet och därmed fått sin revansch.

– Tanken är att vi ska knyta ihop säcken och få vår revansch i kväll, säger Skellefteå AIK:s tränare Fredrik Öberg.

Det står 3-2 i matcher mellan Skellefteå AIK och Frölunda. Skellefteå hade chansen att avgöra redan i lördags, men ett formstarkt Frölunda tog hem segern på hemmais i Göteborg. Trots det tycker Skellefteåtränaren att de har goda förutsättningar för att vinna matchen i kväll.

– Vi har ett skadefritt lag och vi har haft ett stabilt spel både på hemma- och bortais. Vi har ett riktigt riktigt bra utgångsläge och det är så klart en fördel och väldigt inspirerande att få komma hem och spela inför ett fullsatt Skellefteå Kraft Arena, där det förmodligen är ännu större tryck i kväll än i senaste hemmamatchen, säger lagets tränare Fredrik Öberg.

Förändrar sitt spelsätt inför kvällen

Han menar att laget har tagit med sig mycket från de tidigare matcherna mot Frölunda och säger att båda lagen har ändrat sitt spel en del. Något som han vill förändra i Skellefteå AIK är att få ett effektivare powerplayspel, men hur de i övrigt kommer att förändra sitt sätt att spela vill han inte gå in på.

– Vi börjar ha ganska bra koll på varandras spelsätt och vi håller koll på vad de gör för förändringar. Men vad vi kommer att förändra är det ganska mycket hysch hysch kring, säger han och fortsätter:

– Men hur som helst så ser vi väldigt mycket fram emot matchen i kväll, som kommer att bli en revansch från i fjol om vi vinner.

Även IKSU innebandy spelar kvartsfinalmatch under måndagskvällen och om de vinner så slår de ut Malmö och tar sig vidare till semifinal. Enligt lagets kapten Josefina Eiremo ”kryllar det av vinnarskallar i laget” och hon tror på vinst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.