Till vänster Gianina Teliceanus bild ”Fiske i Lillarmsjö” och Marcus Ljadas ”Norrskensspegel Lillarmsjö”. Foto: Gianina Teliceanu/Marcus Ljadas.

Jakten på att fånga Bjurholm

Publicerad

Tävlingen har snart varit igång ett helt år och det börjar dra ihop sig till deadline. Bjurholm utser vilka fotografer som skildrar Sveriges minsta kommun allra bäst.

Startskottet gick redan i juni förra året och kommunkontoret tar emot bidrag fram till den 14 augusti.

Sammanlagt fyra vinnare ska utses och hittills har Marcus Ljadas och Gianina Teliceanu lagt vantarna på en Bjurholmspläd som kommunen tagit fram.

– Det finns så många fantastiskt fina platser runt om i Bjurholm så passa på att skicka in era bidrag så fort ni kan. Tävlingen är öppen för alla, säger kommunens Claudia Wieczorek.

Mer info om tävlingen hittar du här.

Vinnarna:

Marcus Ljadas – Norrskensspegel Lillarmsjö

Juryns motivering: Fotografen har lyckats fånga ett naturskådespel på ett magiskt sätt, där himlen speglas i ett av kommunens smultronställen.

Gianina Teliceanu – Fiske i Lillarmsjö

Juryns motivering: En vacker bild som förmedlar en skön stämning samtidigt som man kan känna igen lyckan när man bärgat fångsten. Bilden återspeglar även att fiske kan vara en rolig aktivitet för människor i alla åldrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.