Foto: SVT

Johanna tog fram saxen efter bajsvandalismen

Uppdaterad
Publicerad

Bilkörning och raketer i slalombacken. Bajsande, kissande och stölder. Till slut fick anläggningens ansvariga, Johanna Nyberg, nog. För att avvärja vandalernas upptåg klippte hon av busarnas dag- och säsongkort.

Vitbergsbackens skidanläggning har drabbats av vandaler som stulit eller förstört i backen vid upprepade tillfällen den senaste tiden. Johanna Nyberg som är ansvarig i Vitbergsbacken tog till sist fram saxen och klippte åkkorten på de utpekade, och efter det har det blivit lugnare.

– Det uppskattade det inte av busarna. En del gömde sig som jag fick leta upp, men jag klippte friskt. Minst ett 30-tal kort har klippts av, berättar Johanna Nyberg.

”Måttet var rågat”

I tre veckor har nu Vitbergsbacken i Skellefteå haft stora problem med ungdomsgäng i åldrarna 15 till 20 år som vandaliserat i backen. Nattetid har det körts bil i backen så att allt har förstörts, liftarnas sitsar har kastats över linorna, slalomåkare har skjutit av raketer när de åkt i backen, och det har till och med bajsats i backen.

– Jag tyckte måttet var rågat. Nu har det lugnat ned sig. Nattetid patrullerar nu ett vaktbolag vid Vitbergsbacken och polisen tittar till backen också. Vi har tagit fram alla saxar vi kan bland personalen och vi är redo att klippa så mycket det behövs, säger Johanna Nyberg.

– Vi måste få ett stopp på buset. Bajs, raketer och bilar hör inte hemma i slalombacken. Men saxen har hjälpt bra, avslutar Johanna Nyberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.