Foto: SVT/privat

Alfred kan räkna med kunglig behandling

Uppdaterad
Publicerad

Sexårige Alfred fick kunglig titel när han bokade flygbiljett. Flygbolaget BRA vet inte vad som ligger bakom missen – men han kan räkna med extra fin behandling på resan.

Hans höghet är inte en titel man ska kunna välja när man flyger med BRA, men när han nu väl har fått kungastatus, så kan nog sexårige Alfred räkna med att få lite lyxbehandling när han och familjen flyger till Halmstad i sommar.

– Det är klart att han är kunglig när han flyger med oss, det här måste vi göra något roligt med, säger Marie Jarl, regionchef Umeå hos BRA.

Systemet som spelat spratt

Det var när familjen Ericsson skulle fixa sommarersa till Halmstad som sexårige Alfred fick den extarordinära titeln hans höghet i bokningen. På flygbolaget har man ingen förklaring till denna rojalistiska uppgradering.

– Det är något i systemet som har spelat oss ett spratt, säger företagets kommunkationschef Emma Sandsjö.

Marie Jarl berättar att det finns andra bolag där man kan välja på olika titlar, men inte hos BRA. Man undersöker nu vad som gått fel.

Kan ha kronan på

Vad de riktiga kungligheterna brukar få för titel när de flyger med bolaget vet inte Maria Jarl, men hon konstaterar att Alfred i alla fall ska få extra bra behandling.

Alfreds pappa undrar lite skämtsamt hur de ska göra med kronan?

– Ja, den kan han nog få ha på sig, säger Marie Jarl och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.