Foto: SVT.

Kaos när EU-migranterna avhystes

Uppdaterad
Publicerad

I dag ska EU-migranterna som håller till vid Klockarbäcken i Umeå vara avhysta. Men de är inte välkomna till den nya tilltänkta platsen och flyttar nu tillbaka.

EU-migranterna som bor i husvagnsläger på Klockarbäcken, vid I20-området och Böleäng i Umeå har till på måndag på sig att flytta. Vid Klockarbäcken har det utbrutit en kaosartad situation då de inte är välkomna vid NCC:s grustag i Piparböle.

– Polisen och Umeva hänvisar till att området är vattenskyddat, säger Roland Laestander, Pingstkyrkan i Umeå.

EU-migranter i Västerbotten

Vad gör ni nu?

– Det här är en cirkus utan dess like. Men jag har rekommenderat dom att åka tillbaka till det gamla lägret så försöker vi ordna något imorgon istället.

Barn berörs

I går pratade SVT Nyheter Västerbotten med Gini Mohlin, ordförande i föreningen ”Hjälp Västerbottens tiggare”, som var djupt oroad. Det finns två barn, en ettåring och en fyraåring, som bor i ett av lägren.

– Vi ska försöka hitta lösning för de två familjer som har barn, det känns absolut viktigast, sa hon då.

Umeås kommunalråd Hans Lindberg har kommenterat ärendet. Läs det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-migranter i Västerbotten

Mer i ämnet