Foto: SVT / TT

Kritiserar Folkets hus för SD-möte

Uppdaterad
Publicerad

På lördag ska Sverigedemokraterna hålla ett öppet möte i Umeå Folkets hus, något som får lokalpolitiker från S och V att se rött. I en blogg på VK publicerar de ett öppet brev med kritiken mot Folkets hus.

Socialdemokraten och före detta kårordförande i Umeå, Fanny Eriksson, har tillsammans med Daniel Nyström (V) skrivit ett öppet brev till Umeå folkets hus som de publicerat på Erikssons blogg på VK.se.

I brevet riktar de skarp kritik mot Folkets hus i Umeå som tillåtit att SD får hålla ett öppet möte dör på lördag. Här nedan kommer utdrag ur det öppna brevet.

SD-mötet i Umeå

”Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti, och det tycks många glömma idag. Kanske glömmer även Folkets hus?”

”Vi har reagerat starkt på att Sverigedemokraterna i helgen ska få bruka arbetarrörelsens lokaler. Folkets hus är ett ställe där alla människor ska känna sig välkomna, och som ska främja landets demokrati och mötesmöjligheter. Det som inte ska vara välkommet är däremot hat och intolerans. Rasism. Man ska kalla saker vid deras rätta namn, sa en gång en svensk statsminister. Och SD är rasister. Rasister har inget i arbetarrörelsens lokaler att göra. Det är inte för sent att stänga ute dessa rasister i kylan!”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SD-mötet i Umeå

Mer i ämnet