Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: SVT

Kunde inte konservera formen – Dalen föll

Trots seger borta i Uppsala i måndags och hemmaplan ikväll kunde Dalen inte nyttja momentum utan föll mot Storvreta i kvartsfinal nummer fyra. Nu väntar en ödesmatch borta.

Det har varit heta känslor i båda läger sedan Storvreta tog emot Dalen i Uppsala i måndags. Efter en irriterad situation som utmynnade i en dubbelutvisning kom beskedet idag att IBK Dalens Johan Eriksson stängs av i fyra matcher medan Storvretas Robin Nilsberth, som också var inblandad i sekvensen, klarade sig från avstäning.

Trots att en frustrerad tränare Urban Karlsson tidigare lyft avstängningen som tändvätska inför kvällen så föll Dalen ändå mot gästerna.

Kvitterade förgäves

Storvreta drog ifrån redan från start med första målet efter en knapp halv minut, och hade en tremålsledning inför matchens andra period. Storvreta utökade så ledningen till 0-4, som reducerades till 1-4 av Jonas Svahn efter drygt fyra minuter in i perioden. Men närmare än så kom inte Dalen.

Nu är IBK Dalen piskat att vinna på bortaplan mot Storvreta på lördag. En vinst för Storvreta innebär avancemang till semifinal medan Dalen måste vinna för att säsongen inte ska vara över.