Sexårige Alfred blev mycket nöjd över den lite finare titeln i bokningen. – Vi sa att det är en titel som man använder till kungligheter, om man är kung eller prins. Helst ville han se sig själv som kung, säger pappa Gustav. Foto: Privat

Kungligt misstag roade Umeåfamilj

Uppdaterad
Publicerad

Familjen Ericsson från Umeå fick en smärre chock när de upptäckte hur tokigt det blev när de skulle boka flygbiljetter från Umeå till Halmstad. Sonen Alfred fick nämligen en lite finare titel än de övriga. – Vi har så många frågor nu, ska kronan checkas in eller inte, säger pappa Gustav.

När Gustav Ericsson skulle boka biljetter till hela familjen inför en inrikesresa till Halmstad i sommar blev det lite galet. Det var när avbeställningsskyddet skulle väljas som det stod klart att sonen Alfred hade en lite annorlunda titel.

Pappa Gustav och mamma Emmy fick de sedvanliga titlarna ”herr” och ”fru”, medan de mindre barnen skrevs in som ”spädbarn”. Alfred däremot fick en lite mer kunglig variant.

– Jag är alltid noggrann när jag bokar för att det inte ska bli fel. Snacka om att jag blev förvånad när det stor ”Hans höghet” som titel på sonen. Först trodde jag att det var en tillfällig miss, men det hängde med hela vägen tills dess att bokningen var klar, säger Gustav och skrattar.

Vill berätta för kompisarna

Sexårige Alfred blev mycket nöjd när föräldrarna berättade om bokningen.

–Han blev jätteglad och vill berätta för alla klasskompisar. För oss är han kunglig, så det var kul att få det bekräftat såhär, säger Gustav.

Hur förklarade ni det för honom?

– Vi sa att det är en titel som man använder till kungligheter, om man är kung eller prins. Helst ville han se sig själv som kung.

”Ska kronan checkas in?”

Hela familjen ser nu fram emot den potentiella behandling de kommer att få på planet.

– Vi har så många frågor nu, ska kronan checkas in eller inte? Hur fungerar säkerheten och vad kommer att serveras? Spänningen är på topp, säger pappa Gustav.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.