Fyra svenskar saknas och tre är skadade efter terrordåden i Bryssel. Foto: TT

Kvinna från Umeå saknas efter terrordåden

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-års åldern från Umeå saknas efter terrorattacken i Bryssel. Enligt hennes vänner ska hon ha befunnit sig på tunnelbanan när bomben exploderade.

I går skakades Bryssel av terrorattacker mot flygplatsen och tunnelbanan. Minst 31 människor dödades i tre explosioner på tisdagsmorgonen. Över 260 personer skadades.

Enligt Utrikesdepartementet (UD)s pressjour saknas tre svenskar efter terrordådet. En av de saknade ska vara en kvinna i 30-års åldern från Umeå enligt uppgifter till SVT Nyheter Västerbotten. Det är dock inget som UD vill bekräfta. Kvinnan har bott i Bryssel i flera år.

Terrorn i Bryssel

Befann sig på tunnelbanan

Enligt kvinnans vänner ska hon ha vistats på tunnelbanan vid tidpunkten för attacken. De ringer nu runt till sjukhus i Belgien för att försöka få information om hon vårdas där.

SVT Nyheter Västerbotten har varit i kontakt med kvinnans anhöriga, som inte vill uttala sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorn i Bryssel

Mer i ämnet