Foto: Privat

La ut både bil och mamma på Blocket

Uppdaterad
Publicerad

Simon Åström i Skellefteå la tidigare i veckan ut en till syntes helt vanlig bilannons på nätet. Men mot slutet av annonsen skulle det visa sig vara mer än bara bilen som ingick i annonsen.

Bilannonsen som har legat ute sen i tisdags ser till en början ut som vilken annons som helst. Men mot slutet av texten dyker en lite annorlunda men nyskapande säljstrategi upp där det bland annat står:

”Ev billigare vid snabb affär om du är en man i 45-55års åldern med god ekonomi, bra kvinnosyn, vän av tvål och vatten och kan vara snäll och trogen och även har modet att bjuda ut min mamma på dejt!”

Ville jävlas lite

Enligt Simon själv handlar det hela om ett prank mot mamma.

– Jag o morsan har en ganska tuff jargong och jag såg tillfället att jävlas lite med henne nu när hon fyllt 50, säger han.

I annonsen har han även tagit sig tid att beskriva mamma med glimten i ögat.

”Finns skavanker på mamma också men i hyfsat skick trots den höga åldern (inget renovering objekt) Och har en känsla att jag och min syster gjort henne gammal i förtid!

Hon har ett hjärta av guld men kan förde ha ett jävla humör, så mycke krut kvar i kärringen!”

Planen är fortfarande att sälja bilen men än så länge har intresset varit svalt berättar Simon Åström.

– Folk är nog lite för fega att ringa morsan, jag har fått ett mejl från en kille men inget mer.

Annonsen får ligga kvar trots mammas protester

När Simons mamma Lisbeth fick reda på att annonsen låg ute blev hon inte glad. Men trots protester att den skulle bort så ska den få ligga kvar på Blocket tills dess att bilen blivit såld.

– Jag fick höra att jag var en ungjävel och att den skulle bort. Men den ska vara kvar tills bilen sålts även om jag kanske måste ändra lite i texten, säger Simon Åström.

För huvudpersonen själv, mamma Lisbeth, var det bara att skratta åt det hela även om det inledningsvis kom som en chock.

Lisbeth Åström fick en överraskning när sonen Simon annonserat både henne och bilen. Foto: Privat

– Vad ska man säga, jag måste skratta åt det. Han gör det väl med glimten i ögat. Fick först en chock när han skickade utkastet, då tänkte jag att det här får han aldrig igenom.

Precis som Simon så berättar hon att det är några få som hört av sig om bilen och att han inte behöver vara orolig för henne.

– Bilen har de hört av sig om men mamma får han nog behålla. Han är väldigt busig men förvånad blev jag, säger Lisbeth Åström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.