Länspolitiker pressar Skatteverket om beslut

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen uppvaktade politiker och tjänstemän från Västerbotten Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson. Orsaken är planerna på att flytta skattekontoret i Lycksele till Umeå, vilket skulle innebära att 30 jobb försvinner i Lycksele.

Förhoppningen är att Skatteverket ska ompröva sitt tidigare förslag.

– Vi har redovisat vilken kompetens och erfarenhet medarbetarkåren har. Vilken kvalitet de gör i sitt arbete, vilka konsekvenser det här får för övriga samhället och vilken tilltro allmänheten har till staten och Skattemyndigheten, säger Lilly Bäcklund (S), kommunalråd i Lycksele.

Vad tänker du om att politikerna uppvaktade generaldirektören idag?

– Jag tycker att det är jätteviktigt att han får ett besök av våra politiker, för att visa hur otroligt viktigt det är att hela landet ska leva och framförallt inlandet, säger Annika Laestander, handläggare på skattekontoret i Lycksele.

– Jag är hoppfull, och det är jag alltid tills sista beslutet är taget. Fram till des håller jag och många med mig tummarna för att det här ska gå bra, säger Lilly Bäcklund (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.