Ett stort antal brandbilar ryckte ut till en brand i närheten av Tväråbäck, men branden kunde släckas snabbt och spred sig inte. Foto: Tommy Forsgren / SVT.

Brand i spånhus utanför Vännäs släckt

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänst och ambulans larmades till en brand i ett spånhus på en gård i närheten av Tväråbäck, Vännäs kommun. Till en början fanns en oro för att branden skulle sprida sig till en intilliggande ladugård med kor – men faran kunde snabbt avvärjas.

Larmet inkom till SOS Alarm strax efter tio på torsdagen. Räddningstjänst berättar att branden startade i ett spånhus på en jordbruksfastighet.

Befarade spridning till lada

Enligt initiala uppgifter befann sig ett 60-tal kor i en intilliggande ladugårdsbyggnad och man befarade att branden kunde sprida sig fort.

Men både ägare och räddningstjänst fick snabbt kontroll på situationen.

– Vi skickade till en början många bilar men vi har kunnat vända tillbaka med flera, säger en larm och ledningsoperatör vid Umeå brandförsvar.

Faran över fort

Vid halv elva-tiden fanns ingen risk för spridning i området.

Texten uppdateras när mer information finns.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.