Genrebild. Foto: TT

Ligalaget sparkar tränaren

Uppdaterad
Publicerad

Beslut har tagits om att Team Thorengruppen SK:s huvudtränare Tomas Hugosson Wallgren får lämna laget med omedelbar verkan. Nu arbetar laget intensivt för att hitta en ny tränare som kan leda laget till att hålla sig kvar i svenska superligan i innebandy.

Peter Sjöström är nuvarande assisterande tränare och sportchef. Han kommer fortsätta att leda laget samtidigt som det intensivt arbetas med att komplettera och säkerställa ledarstaben för resten av säsongen.

I ett pressmeddelande uppger Team Thorengruppen att det här beslutet har tagits efter en lång diskussion. Tomas Hugosson Wallgren, som tidigare fick lämna sitt tränarjobb för IKSU, lämnar nu huvudtränarrollen för Thorengruppen, och kommer i stället att gå in i rollen som föreningsutvecklare.

Vill hålla sig kvar i superligan

Det har gått tungt för laget under säsongen och de ligger nu på plats 12 av 14 i tabellen, precis ovanför kvalstrecket. I senaste matchen mot Höllvikens IBF förlorade laget med 7-1 och i matchen dessförinnan blev det också storförlust då de förlorade med 6-11 mot Sirius. Föreningen uppger att deras absoluta ambition är att behålla sin SSL-plats. Så här skriver de i pressmeddelandet:

”Det är ett otroligt tungt beslut, men vår tro är att detta är bäst både för laget och föreningen, både på kort och lång sikt. I det korta perspektivet är det självklart kampen för överlevnad som står i fokus, där vi ska göra allt som står i vår makt att hålla oss kvar i SSL”

SVT Nyheter Västerbotten har sökt Peter Sjöström för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.