Lövens assisterande kaptener. Foto: SVT.

Löven ska vinna kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Björklövens damer började med en jätteliten trupp – men den har vuxit sig starkare under säsongen. Laget grejade division 1-spelet och i helgen börjar kvalet till Riksserien.

Laget som tidigt blev klara för kvalspel laddar nu för tredje gången gillt. Och målet är tydligt – laget ska ta klivet upp till den högsta ligan.

– Jag tror vi har bra chanser att göra ett bra kval. Vi hittar varnadra på isen och vi är skridskostarka, säger lagkaptenen Elin Nilsson.

De assisterande kaptenerna Ronja Ericson och Selma Aho är båda backar. De är nöjda med säsongen och matchresultat som 9-0 ger självförtroende:

– Vi har blivit starka och är en bra trupp såväl på isen som bredvid, säger Selma Salo.

Att ta klivet upp ett steg är drömmen.

– Att få spela i Riksserien skulle betyda allt, säger Ronja Ericson.

”Satsar förstås på att vinna”

Tränaren Maria Swärdsudd har ett ungt lag till sitt förfogande, det finns ett åldersspann från tretton till tjugofem år. Men truppen har fyllts på under säsongen med en rad spelare som har lite mer rutin.

– Säsongen kan sluta hur som helst. Men vi satsar förstås på att vinna!

Kvalet till Riksserien spelas i en serie med sex lag och startar på lördag då Björklöven möter Göteborg. På söndag gästar Färjestad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.