Genrebild. Foto: SVT

Man allvarligt skadad i bilolycka

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern skadade sig allvarligt i en trafikolycka då hans personbil klämdes fast under en lastbil på E12 utanför Vindeln kring midnatt.

Olyckan skedde i höjd med Tallbacken vid Tvärålund utanför Vindeln. SOS Alarm fick in samtalet klockan 23.15 om att en personbil krockat med en lastbil och klämts fast.

Lastbilschauffören i olycksbilen märkte först inte av olyckan och fortsatte köra från platsen, men en lastbil som kom efter stannade och larmade SOS.

Vid 02.20 inatt meddelade polisen att mannen inte hade livshotande skador och strax efter klockan sex på torsdagsmorgonen låg mannen på en vanlig vårdavdelning på Norrlands Universitetssjukhus för sina skador.

”Trodde det var is som lossnade”

Polisen blev senare kontaktad av chauffören som hörde av sig självmant.

– Lastbilschauffören hörde att det small till, men trodde att det var is som lossnade. Han saktade även in och tittade i backspegeln, men såg inget, berättar Mats Andersson vid regionledningscentralen hos polisen.

Lastbilschauffören är inte misstänkt för något brott.

Varnade för att ge sig ut på vägarna

Polisen hade under natten också gått ut med en skarp varning på sin hemsida till alla trafikanter i länet med anledning av det hårda vädret:

”Det är just nu både dåligt väder och dåligt väglag i länet. Många vägsträckor har mycket dålig framkomlighet. Olycksrisken är därför väldigt hög. Polisen vädjar därför att ni inte åker ut på vägarna under natten om det inte absolut är nödvändigt.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.