Foto: TT, SVT

Man anhållen för våldtäkt i park

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som greps torsdag kväll har anhållits misstänkt för våldtäkt. Han och kvinnan kände varandra, säger polisen.

På fredagsmorgonen berättar polisen i Umeå att den man som greps på torsdag kväll har anhållits på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Han är i 45-årsåldern, och var enligt polisen kraftigt berusad vid tillfället.

– Polisen var snabbt på plats. Vi hade en radiobil precis i närheten, säger jourhavande förundersökningsledare Mats Bruhn.

Den överfallna kvinnan, i nedre 30-årsåldern, skadades och fördes till sjukhuset, men uppges inte ha fått allvarliga skador. Även hon var kraftigt berusad, och enligt Bruhn kände mannen och kvinnan varandra och hade en relation sedan tidigare.

Misstänks för annat brott

– I samband med att vi hjälpte kvinnan med tanke på hennes skador och omhändertog henne, upptäckte vi att det fanns anledning att misstänka att ytterligare brott är begånget, fortsätter Mats Bruhn.

Det handlar om ett tillgreppsbrott, alltså stöld.

– Vi har jättemycket godspunkter i beslag, den typen av saker som kan tillgripas i butiker.

Gripen

Kvinnan bar med sig sakerna, och Bruhn kan inte säga vilket värde det rör sig om men att det klart överstiger 1000 kronor och därför handlar om stöld.

Därför har också kvinnan gripits, misstänkt för stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.