Foto: TT

Kidnappade kvinna i Boliden

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot söndagen fick polisen larm om ett misstänkt människorov. En man sitter nu anhållen.

Polisens ledningscentral fick strax innan 02:30 larm om en man som hotat andra med en pistol i Boliden.

Anmälaren ska även ha ringt tillbaka till polisen en stund senare och berättat att mannen pistolhotat och tvingat in en kvinna i en bil och sedan åkt i väg i riktning mot Umeå.

– Det rör sig om personer som sedan tidigare haft en relation med varandra. Händelsen ägde rum i anslutning till en bostad och flera personer är inblandade, säger Torbjörn Nyback, inre befäl i Skellefteå.

Patruller skickades från både Skellefteå och Umeå. En av dessa påträffade bilen som vid tillfället stod still vid väggrenen.

Kvinnan mådde bra

Patrullen kunde senare beordra mannen att komma ut och sedan gripa honom.

Kvinnan mådde under omständigheterna bra och satt oskadd i bilen.

– Hon hade inga fysiska skador.

Ett flertal personer har hörts om händelsen i Boliden.

– I nuläget vet vi väldigt lite om hans avsikter, vilket vi kommer reda ut vidare idag, säger Torbjörn Nyback.

Mannen fördes till polistationen under natten och förhör hölls under förmiddagen. Efter förhör beslöt åklagare om att anhålla honom.

– Nu sitter mannen anhållen misstänkt för människorov alternativt olaga frihetsberövande. Han är också misstänkt för olaga hot mot grupp, säger Torbjörn Nyback.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.