Enligt kvinnan ska det ha varit kniven till vänster som pappan stack henne med. På byxorna hon bar vid den misstänkta misshandeln fanns blodbesudlingar. Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

Man i Vindeln misstänks ha knivhuggit sin vuxna dotter – åtalas för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En äldre man i Vindeln misstänks ha knivhuggit sin vuxna dotter i benen och försökt kasta ett bord över henne.

Nu åtalas han för grov misshandel.

I början av februari fick polisen ett samtal från en kvinna som berättade att hon var utsatt för en pågående misshandel av sin pappa.

När dottern kom hem till honom den aktuella dagen ska han ha blivit arg och försökt kasta ett soffbord på henne när hon satt i soffan. Därefter ska han ha slagit henne i huvudet med knytnävarna. Efter det sprang pappan till nedervåningen och återvände sedan med en stor kniv i handen.

Hund avbröt attacken

Enligt dottern högg han från alla håll och hon försvarade sig genom att sparka med benen. Då ska pappan ha huggit henne med kniven en gång i vardera vad.

En hund som satt bredvid kvinnan i soffan ska ha avbrutit attacken och efter det ringde dottern till polisen. Om inte hunden gått emellan hade pappan dödat henne, säger kvinnan i förhör.

Mannen har medgivit delar av händelseförloppet, men förnekar brott. Enligt honom hämtade han kniven för att få tyst på dottern bara genom att visa den, men att det blev ”någon rispa här och där” när dottern började sparka mot honom.

Nu är mannen åtalad för grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.